Geen kruimels meer op het aanrecht dankzij deze bamboe broodplank met bamboevezel opvangbak van Point-Virgule. De kruimels vallen rechtstreeks in de opvangbak en kan je zo gemakkelijk opruimen. De opvangbak, gemaakt uit duurzaam bamboevezel, is vaatwasserbestendig. De plank reinig je met een vochtige doek en dient dadelijk afgedroogd te worden. Bamboe en bamboevezel zijn duurzame en voedselveilige materialen en daarom ideaal voor de keuken.
Afmeting: 43x26x4.3cm
De bamboevezelcollectie van Point-Virgule is gemaakt uit een samenstelling van bamboevezel en maïs, versterkt met melaminehars.
Bamboevezel is een natuurlijk materiaal waar geen bomen voor worden gekapt. Bamboe kan meer dan één meter per dag groeien en is daarom 's werelds snelst groeiende plant. Om schade aan de moederplant te voorkomen, worden alleen de zijtakken van de plant gebruikt voor de bamboevezels.
De producten uit bamboevezel kunnen temperaturen van -20°C tot 70°C verdragen en dit maximum 2 uur lang. Ze mogen niet gebruikt worden in de oven of magnetron maar zijn wel diepvriesbestendig.
We raden aan om de producten voor het eerste gebruiken even met de hand af te wassen. Daarna kunnen ze eenvoudig in de vaatwasser worden gereinigd.
De bamboevezelproducten zijn volledige BPA- en ftalatenvrij.
Waarom bamboe?
Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur!
Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt.
Bovendien is het harder en minder poreus dan de meeste hardhoutsoorten en absorbeert het zeer weinig vocht.
Bamboe is niet zo gevoelig voor krassen en schrammen van messen als andere houtsoorten waardoor ze beter bestand zijn tegen bacteriën.
Hét ideale materiaal dus voor in de keuken en eetkamer!
Houd je bamboeproducten schoon met water en wrijf af en toe in met minerale olie om de levensduur te verlengen.
Kiezen voor bamboe is kiezen voor de natuur. Bamboe is immers een onuitputtelijke natuurlijke rijkdom waarvoor geen bomen hoeven te worden omgehakt. Bovendien is het harder dan de meeste tropische hardhoutsoorten. Bamboe beschadigt het mes niet, neemt nauwelijks vocht op en breekt bovendien zeer snel bacteriën af. Het ideale materiaal dus voor de keuken.