Vacuümlade inox (RVS)
Afmetingen (H×B×D): 142×596×547mm
Uitrusting
– Aangepast voor vloeistoffen
– 3 vacuümniveaus
– Volledig uittrekbare, telescopische rails
– Systeem Push&Pull
– SoftTouch-bediening
– Binnenkant van verchroomd staal
– Houder voor zakjes
– Vacuümzakjes inbegrepen:
50 stuks van 180 × 280 mm
50 stuks van 240 × 350 mm
Sous-videtechnologie verovert keukens overal ter wereld
Met de nieuwe vacuümlade treedt u binnen in een volkomen nieuwe culinaire wereld: u steekt uw gerechten in vacuümverzegelde zakjes, waardoor u ze in de koelkast kunt bewaren of met Vacuisine© kunt bereiden. Sous-videgaren biedt talrijke voordelen: in vergelijking met andere bewaringsmethodes garandeert deze techniek dat de vacuümverpakte voedingsmiddelen beter bewaard blijven en langer houdbaar zijn. De vacuümverpakking voorkomt een reactie van de ingrediënten met de omgevingslucht, waardoor de kwaliteit van de levensmiddelen langer behouden blijft. Door het onttrekken van de lucht worden vitamines, aroma’s, kleuren en mineralen omzichtig behandeld. U kunt echter ook gerechten met kruiden en marinades sous-vide verpakken om deze zo de vereiste aroma’s te geven.
Sous-vide verpakken om verschillende redenen
De vacuümlade zal u elke dag op verschillende wijzen van dienst zijn: enerzijds kunt u onbereide ingrediënten sous-vide verpakken en ook bereide voedingsmiddelen zo bewaren. Anderzijds kunt u uw vacuümverpakte gerechten in uw combi-stoomoven bakken. Deze bereidingswijze heet ‘sous-videgaren’ – of Vacuisine© bij V-ZUG. De sous-vide verpakte voedingsmiddelen worden in de zakjes behoedzaam op een lage temperatuur gestoomd. Deze techniek wordt toegepast in de beste restaurants ter wereld, aangezien deze een uitstekend resultaat geeft op het gebied van smaak, textuur, versheid en voorkomen. Dankzij een vacuümlade en een combi-stoomoven slaagt u hier vanaf nu ook bij u thuis in.
Een helder design en uitgekiende functies
De vacuümlade heeft geen deurgreep, maar is wel uitgerust met het uiterst handige Push&Pull systeem, waardoor de lade zich op discrete wijze in uw keuken integreert en een persoonlijke toets geeft. In tegenstelling tot de meeste andere toestellen verzegelt de nieuwe vacuümlade van V-ZUG niet alleen het zakje zelf, maar vormt deze bovendien een kamer rond het zakje. Zo ondergaat de voeding geen drukverschil tijdens het vacuüm trekken. Hierdoor kunt u ook vloeibare levensmiddelen vacuüm maken, bijvoorbeeld soep of saus, evenals vrij vloeibare gerechten.
Er zijn drie verschillende vacuümniveaus beschikbaar:
? niveau 1 is aangeraden voor vloeistof en fruit
? niveau 2 is het best geschikt voor vis en groente
? niveau 3 is prima om vlees en diepvriesgerechten vacuüm te trekken