Messenset | TDMS-220 (inhoud TDM-1701 en TDM-1706) in houten cassette, 39,8 x 15,5 x 3,7 cm L/B/H
De serie Shun Premier Tim Mälzer is speciaal afgestemd op de eisen en behoeften van de professionele kok. In deze Premium serie worden de hoogwaardige materiaaleigenschappen van de bekende Shun Classic serie met een geheel nieuw, indrukwekkend totaalbeeld samengebracht. Het lemmet is verdeeld in drie verschillende texturen: van de rug van het lemmet tot aan het midden wordt handmatig een hamerslag, bekend als Tsuchime, aangebracht. Gevolgd door de voor Shun kenmerkende zacht gematteerde Damastlagen. Het lemmet wordt afgerond met de hoogglans gepolijste precisiesnede. Dit complexe en bewerkelijke lemmet wordt gecombineerd met een heft van fraai getekend bruin walnotenhout. De bijzonder harde en slijtvaste kern van het lemmet zorgt voor een extreme scherpte en langdurige snijprestaties.
Het Shun Premier Tim Mälzer lemmet
De kern van het Shun Premier lemmet bestaat uit extreem hard VG Max-staal en is bekleed met 32 lagen Damaststaal. Deze combinatie van verschillende staalsoorten maakt dat de snede hard en tegelijkertijd ook elastisch is. Het aan beide zijden geslepen mes is door zijn lage gewicht comfortabel in het gebruik en staat garant voor zuivere en nauwkeurige snijeigenschappen. Het handgehamerde oppervlak - in Japan bekend als Tsuchime - wordt niet alleen omwille van esthetische redenen aangebracht, want dankzij de kuiltjes ontstaan er tijdens het snijden kleine luchtspleetjes die het loslaten van het snijgoed van het lemmet vergemakkelijken.
Het Shun Premier Tim Mälzer heft
Het heft is gemaakt van walnotenhout. Dankzij de symmetrische vorm is het mes geschikt voor zowel links- als rechtshandig gebruik. Een doorlopende tang zorgt voor stabiliteit en balans tijdens het snijden. Als speciaal detail is aan het uiteinde van het heft op de pommel een gravure van het logo van Tim Mälzer aangebracht, het kenmerk van deze bekende Duitse chefkok.
Aansluitend op de Premium reeks, bereikt Kai met deze bijzondere collectie keukenmessen nieuwe hoogtepunten. De link die gemaakt wordt tussen een extreme performance en exceptioneel design is ongezien. Een met de hand gehamerd oppervlak - Tsuchime genaamd - decoreert het lemmet. Tv-kok Tim Mälzer spreekt voornamelijk over de relevantie van een ideaal mes, dat het snijwerk makkelijker maakt en het gerecht béter.